מדי סטורציה ביתיים

סטורציה / ריווי החמצן בדם הוא מדד לכמות החמצן שיש בדם. הוא נמדד באחוזים והוא נע בין 0% ל-100%. רמות תקינות של סטורציה הן בין 95-99%. רמה זו נקראת הטווח הפיזיולוגי.

מדוע כדאי לעקוב אחר רמות הסטורציה שלכם?

סטורציה נמוכה היא מצב רפואי שבו רמות החמצן בדם של אדם אינן מספיקות כדי לענות על צרכי הגוף. התסמינים של ריווי חמצן נמוך בדם יכולים להיות מגוונים למדי ותלויים במה שגורם לה. לדוגמה, אם הסיבה לרוויה נמוכה של חמצן בדם היא ממחלת ריאות, תסמינים מסוימים עשויים לכלול קוצר נשימה, כאבים בחזה ושיעול ליחה. אם הסיבה לרוויה נמוכה של חמצן בדם היא מבעיות לב או ריאות, אתה עלול לחוות סחרחורת, כאבים או לחץ בחזה, דופק לא סדיר וחוסר יכולת להסדיר את הנשימה. התסמינים יכולים גם להשתנות בהתאם למידת החמור של המצב.

מכשיר למדידת סטורציה – טכנולוגיה מתקדמת בכף היד

מכשיר למדידת סטורציה משמש למדידה של רמת החמצן הרווי בדם, ולעיתים גם את דופק הלב. המכשיר מיועד למטופלים שסובלים ממחלות ריאות, דלקת ריאות, ומשתמשים באופן קבוע במכשירי חמצן. בעזרת המכשיר ניתן לדעת בקלות את מצב הנשימה ומצב הלב, ולהמשיך בטיפול הרפואי בהתאם לתוצאות. המכשיר אינו פולשני ומציג תוצאה מהירה של המדדים, ברוב המקרים המדידה מתבצעת דרך האצבע, אך ניתן למדוד גם באמצעות תנוך האוזן. עבור מטופלים שסובלים מחוסר בחמצן, המעקב אחר המדדים הוא קריטי. בעזרת מכשיר למדידת סטורציה ניתן לעקוב אחר רמת החמצן לאורך היום, ולדעת האם יש צורך בקבלת חמצן מועשר כדי לאזן את המדדים. קיים מגוון של מכשירים למדידת סטורציה, המשתמשים בטכנולוגיה מתקדמת, שמאפשרת לקבל מדדים מדויקים במהירות. המכשירים קומקפקטיים וקלי משקל, פשוטים לשימוש, וכוללים תצוגה ברורה ברזולוציה גבוהה, ובעלי סוללה נטענת. היועצים שלנו יוכלו לעזור לכם לבחור במכשיר המתאים ביותר לצרכים שלכם.

מכשיר סטורציה ביתי – אילו סוגים יש?

סטורציה נמדדת על ידי מכשיר סטורציה. ישנם סוגים שונים של מדי סטורציה עם תכונות ומחירים שונים. מכשיר סטורציה ביתי מאד נפוץ הוא מד אוקסימטר דופק. מד סטורציה ביתי נוסף הנפוץ מאד מגיע עם חיישן ללא מגע שבאמצעותו ניתן למדוד לחץ דם, דופק וסימנים חיוניים נוספים מרחוק ללא כל מגע עם גופו של המטופל, מה שהופך אותו לנוח יותר במקרים מסוימים מכיוון שהוא מבטל את הצורך בהליך פולשני או מגע לא נוח עם משטח העור.

איך מטפלים ברמה נמוכה של חמצן בדם?

על מנת לדעת איך לטפל בסטורציה נמוכה יש צורך לאבחן את הבעיה, במקרה של סטורציה נמוכה כדאי לפנות לבירור רפואי. במידה ותאובחן מחלה כלשהי הגורמת לכך, החולה יצטרך לקבל טיפול תרופתי. ניתן למצוא דרכים להקל על החולה כמו בלוני חמצן למיניהן, מחוללי חמצן, מכשירי אדים ואינהלציה, כולם אגב יטפלו בסימפטומים ויקלו על החולה לנשום ולקבל סטורציה שלא תסכן את חייו, אך עדיין צריך למצוא את הגורם לבעיה דרך בית החולים או הרופא. חשוב לדעת שכאשר אחוז החמצן בדם יורד מתחת ל 90% הדבר יכול לגרום לנזקים כבדים לגוף ואפילו למוות, לכן חשוב מאד לשים לב ולהיות במעקב ובמידת הצורך לנסוע ישר למיון.

קלינטיקה חלוצי התעשיה 15, מפרץ חיפה, טלפון 1-599-555-200